Ralli ja jokamies
RC-autoilu
Kilpailut
Fame
Hallinto
Jäsenet
Ajankohtaista

Laukaan Moottorimiehet ry on monipuolinen keskisuomalainen autourheiluseura

Meidät tavoitat postisedän kautta osoitteesta: Kankaanpääntie 1A, 41350 Laukaa.
Toimitilat sijaitsevat osoitteessa Kankaanpääntie 1 A, Laukaan asemalla.
Sähköpostilla olemme tavoitettavissa osoitteessa: lmm@lmm.fi

Hallituksen puheenjohtaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hänen lisäksi varsinaiset hallitusjäsenet ovat myös kaksivuotisia. Heistä valitaan syyskokouksessa aina puolet eli 3 kerrallaan. Varajäseniä on kolme, ja heidät valitaan aina vuodeksi kerrallaan.

Hallitus valitsee itselleen joka vuosi sihteerin, tilinhoitajan, jäsenkirjurin, kalustovastaavan yms. toimihenkilöt. Lisäksi valitaan joka lajista edustaja. Yleensä se on tiimin puheenjohtaja, mutta voi olla vaikka ihan tavallinen lajin harrastajakin.

Hallituksen kokouksiin kutsutaan aina koko em. sakki. On katsottu, että runsas osallistujajoukko tuo hallituksen tekemiset paremmin esille ja avoimuus on parempi työkalu eli tieto kulkee paremmin, mitä useampi korva on kuulolla.

Virallisesti hallitus on päätösvaltainen, kun läsnä on puheenjohtaja sekä kolme hallituksen jäsentä. Seuran nimenkirjoittajia ovat puheenjohtaja itsekseen tai varapuheenjohtaja yhdessä jonkun muun hallituksen varsinaisen jäsenen kanssa. Seuran säännöt.

KITI -kilpailutieto- ja jäsenrekisterin tietosuojaseloste
SEURAN HISTORIAA

Seura on perustettu 6.6.1967, jolloin kokoontui 12 viisasta miestä päättämään Laukaalaisen autourheilun synnystä. Perustamisidean keksi Väinö "Jallu" Reponen ja hänestä tulikin ensimmäinen puheenjohtaja. Seura perustettiin JMU:n alajaostoksi (Jyväskylän Moottoriurheilijat ry) ja tarkoituksena oli olla oppipoikana seuratoiminnassa. Niinpä nuori seura aloitti heti kilpailujen järjestelyt. Alkuvuosina tehtiin mm. jäärata-ajoja ja moottorikelkkakisoja. Jallun Pyöritys oli autosuunnistuksen kisa ja kilpailijapuolella lajilla olikin suuri harrastajakunta. Koska seuramme oli rekisteröimätön, kaikki toimintamme tapahtui JMU:n nimissä, mutta seuran taloutta pyöritettiin ihan omanaan. Lopulta 1975 päätettiin, että nyt pärjätään jo omillaan ja näin Laukaan Moottorimiehistä tuli Ry. Toiminta jatkui samoissa merkeissä ja Jallun Pyöritystä tehtiin aina 80-luvulle asti, kun kilpailijoita vielä riitti. Jokkis-kisa järjestettiin kesällä yksittäisenä kisana muutamana vuonna, mutta paikan puutteeseen sekin loru loppui. Talvella ajettiin Jussin Jäämalja viiden naapuriseuran yhdistettynä Cup-kilpailuna vuodesta 1977 alkaen. Yhteiskisana Jäämalja loppui vuonna 1995, jonka jälkeen järjestimme vielä kahtena vuonna JM-talvikisan. Ja tuttu syy: Jääalueen puutteen vuoksi JM-kilpailujärjestelyt loppuivat. Ensimmäinen Peurunkaralli ajettiin 1989. Yhteistyössä LievUA:n kanssa kilpailu järjestettiin joka toinen vuosi, kunnes kuudes ralli tehtiin omin voimin, vuosi oli 1999. Pian rallin välivuodet jätettiin pois ja siitä tuli jokavuotinen tapahtuma. Samaan aikaan Neste Ralli, entiset Jyväskylän Suurajot alkoivat menettää mielenkiintoaan. Seurasta ei löytynyt enää puuhamiehiä päällikköhommiin ja MM-rallin teko seuran osalta jäi pois. Pienoisautoilijat ovat myös tehtailleet jo tukun kisoja. Heillä kilpailutoiminta alkoi 1990 Kupolikrossilla ja kymmenen vuotta myöhemmen aloitettiin kesäkisat. Karting sai oman kisan vuonna 2002 ja hieman takkuilevan aloituksen jälkeen kisasta tuli rutiinia.
© Laukaan Moottorimiehet 2008